JAN CROSBY
 
 

 

 

Russisk Rulett!

 
Er du som arrangør ute etter et artistnummer som har både dramatikk og spenning i seg? Da kan jeg presentere et nummer som publikum vil snakke om i lange tider: Russisk Rulett med seks spikerpistoler! Pistolene er ladet med ca. 100 spiker i hver, og som skytes ut i en fart av 800 km/t.

 

En tilskuer fra salen velger hvilken pistol som skal skytes mot treplaten, eller mot mitt hode! Dramatikk til det siste....

 


 


Kulefangsten – kanskje verdens dristigste nummer!

Et godt artistnummer skal ha appell, puls og nerve. Når opptreden er over skal publikum stå der med ønske om å se mer.

Samtidig må ikke nummeret være utbrukt. Men først og fremst må det ha dramatikk og mystikk som trekker folk.

Mitt mediaomtalte nummer “Bullet.Catching“, eller “Kulefangsten“ er et slikt nummer, og det kan bli din neste store attraksjon.

 

HVA SKJER?

Dette er en moderne “Russisk rulett“. En skytekyndig tilskuer velger helt fritt seks patroner, 38 kaliber. Patronene merkes og lades i en Smith & Wesson tønnerevolver. Det hele kan gjerne kontrolleres av stedets politi. Jeg er aldri i nærheten av verken kuler eller revolver.

 

Med de valgte patronene i kammeret skyter tilskueren mot forskjellige gjenstander som, tallerker, blikkbokser og flasker, for å dokumentere at kulene er ekte. Det gjenstår kun ett skudd!

 

En glassplate plasseres på et stativ mellom skytteren og meg før jeg ifører meg vernebriller med panserglass og hansker med stålinnlegg. Skuddet avfyres.

 

Skuddet går igjennom glassplaten som knuses, og jeg fanger kulen med tennene!

Skytteren får utlevert kulen og kontrollerer sitt eget merke på kulespissen. Det stemmer!

 

BAKGRUNN:

Dette er et svært farlig artistnummer dersom det utføres galt. Hele 47 artister er drept under utførelsen av nummeret, og et uttall er livstruende såret. Jeg har selv to ganger blitt skudd og nær drept. Dette er et nummer jeg utførte første gang i 1972, men gjør det ikke lenger så ofte, men jeg gjør det…….